Ga terug Email Link

Soep van zoete aardappel met krab

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Amuze
Keuken Belgisch
Porties 30 Personen

Ingrediënten
  

  • 4 st ui
  • 2 teen look
  • 4 st zoete aardappel
  • 1 st rode paprika geschild
  • 1 duim gember geschild
  • 3 l groentebouillon
  • 1 snuif currypoeder
  • 1 el garam massala
  • 250 gr krab of rivierkreeftjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 st rode chilipeper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de uien in stukken en snijd de knoflook fijn. Stoof ze samen aan in een scheut olijfolie. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Laat mee aanstoven.
  • Schil de paprika, maak schoon, snijd in stukken en doe ze bij in de kookpot. Snijd de gember fijn en voeg toe aan de groenten.
  • Bevochtig met de groentebouillon en breng op smaak met een flinke snuif currypoeder, garam massala en ¼ van de rode chilipeper.
  • Laat de soep onder deksel 1,5 uur garen tot de zoete aardappel volledig zacht is.
  • Mix de soep fijn en voeg een ½ blikje kokosmelk toe.
  • Leg wat vers krabvlees (of rivierkreeftjes) in de soepkommetjes en schep de soep erover. Werk af met nog een scheutje kokosmelk en voor de liefhebbers een beetje fijngesnipperde chilipepers.