Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Peer mooie Hélène
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
20
minuten
min
Gang
Nagerecht
Keuken
Belgisch
Porties
4
Personen
Ingrediënten
4
st
conference peren
300
gr
suiker
500
ml
water
75
gr
pure chocolade
125
ml
volle room
4
bol
vanille roomijs
2
el
amandelschilfers
Instructies
Schil de peren en halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis.
Doe de suiker en het water in een pot, breng aan de kook en leg de peren in de siroop voor ongeveer 5 min, tegen het kookpunt.
Laat de peren uitlekken.
Hak de chocolade, verwarm de room in een steelpan tot net onder het kookpunt.
Neem van het vuur en los er de chocolade in op.
Rooster ondertussen de amandelschilfers.
Verdeel de peren over borden en werk af met de saus, roomijs en amandelen.