Ga terug Email Link

Kip tonnato Varkenshaasje met gebakken stoofappel, veenbessensaus, witloof en kroketten

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 800 gr varkenshaas
  • 2 st sjalot gesnipperd
  • 1 teen look geperst
  • 4 st witloof
  • 4 st stoofappelen
  • citroensap
  • 1 el peterselie fijn gehakt
  • 2 takje tijm
  • 20 st kroketten
  • 1 el witte suiker
  • 4 dl rundsfond
  • 2 el bakboter
  • olie, pezo

Instructies
 

  • Snijd de harde kern uit het witloof en snijd in de lengte in twee,
    zet een pan op het vuur met een klontje boter en bak het
    witloof gaar, kruiden met pezo
  • Bak de sjalot en ui aan in een beetje boter, giet er de
    rundsbouillon en de tijm bij, laat tot de helft inkoken, giet de
    saus door een zeef in een andere pot en roer er de
    veenbessencompote onder, breng op smaak met pezo
  • Spoel de appels en snijd ze met de schil aan in kleine blokjes,
    besprenkel met een beetje citroensap, smelt wat boter in een
    pot, bak de blokjes even aan en bestrooi mat de suiker, laat
    een beetje karamelliseren
  • Kruid het varkenshaasje met pezo, doe een klont boter samen
    met wat olie in een pan en laat de boter warm worden, Schroei
    het vlees dicht aan alle kanten en laat garen tot de gewenste
    bakwijze, laat het vlees even rusten onder allufolie, bak
    ondertussen de kroketten goudbruin
  • nijd het vlees in plakjes en dresseer alle mooi op warme
    borden