Ga terug Email Link

Kip tonnato

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 400 gr kipfilet
  • 1 st ui grof gesneden
  • 2 stengels selder grof gesneden
  • 400 ml droge witte wijn
  • 140 gr tonijn uit blik
  • 4 el mayonaise
  • 4 st ansjovisfilets
  • 100 ml kippenbouillon van blokje
  • 3 el kappertjes 2 el voor afwerking
  • rucola, pezo en ciabatta

Instructies
 

  • Breng de kipfilets met de wijn, selder, ui en water, zout ( net
    onderzetten) aan de kook en laat 15 min pocheren ( zachtjes
    pruttelen )
  • Haal uit het kookvocht en laat afkoelen in de koelkast
  • Maak ondertussen de kippenbouillon en laat afkoelen
  • Mix in een grote maatbeker de tonijn, mayonaise, 1 el
    kappertjes, 4 ansjovisfilets en 100 ml kippenbouillon, breng op
    smaak met pezo, bewaar in de koelkast
  • Snij de kipfilets in zeer dunne plakjes en verdeel ze over de
    borden
  • Doe er de tonijnsaus over en werk af met de rucola en de rest
    van de kappertjes, geef er ciabatta bi