Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de forellen grondig en dep ze droog.
Snipper de bieslook fijn en bewaar enkele sprietjes voor de afwerking.
Vul de buikholte van de forel met 2 el gehakte bieslook en kruiden met pezo.
Wikkel 3 lapjes spek rond de forel en leg ze in een ovenschotel.
Leg op elke forel een el boter en zet in de oven voor 25 min .
Kook ondertussen de krieltjes gaar in gezouten water.
Breng de witte wijn samen met de sjalotjes in een steelpan aan de kook, voeg de visfond en room toe als de wijn bijna is ingekookt.
Laat nog even koken en breng nu pas de saus op smaak.
Haal de saus van het vuur en voeg beetje bij beetje de koude klontjes boter toe en de rest van de gesnipperde bieslook.
Leg de forel op een warm bord, verdeel de saus er rond en serveer met de gekookte krieltjes met peterselie en de bieslook sprietjes.