Ga terug Email Link

Forel op Ardense wijze

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 4 st forel gekuist
  • 12 st gerookt ontbijtspek fijne sneden
  • 2 dl visfond
  • 2 st sjalot fijn gesneden
  • 30 gr melkerij boter
  • 0.5 bosje bieslook
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 dl volle room
  • 4 el solo boter
  • 800 gr krieltjes in de schil
  • 0.5 bosje peterselie fijn gehakt
  • pezo

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de forellen grondig en dep ze droog.
  • Snipper de bieslook fijn en bewaar enkele sprietjes voor de afwerking.
  • Vul de buikholte van de forel met 2 el gehakte bieslook en kruiden met pezo.
  • Wikkel 3 lapjes spek rond de forel en leg ze in een ovenschotel.
  • Leg op elke forel een el boter en zet in de oven voor 25 min .
  • Kook ondertussen de krieltjes gaar in gezouten water.
  • Breng de witte wijn samen met de sjalotjes in een steelpan aan de kook, voeg de visfond en room toe als de wijn bijna is ingekookt.
  • Laat nog even koken en breng nu pas de saus op smaak.
  • Haal de saus van het vuur en voeg beetje bij beetje de koude klontjes boter toe en de rest van de gesnipperde bieslook.
  • Leg de forel op een warm bord, verdeel de saus er rond en serveer met de gekookte krieltjes met peterselie en de bieslook sprietjes.