Verse rijstpap met Belgische saffraan
Ingrediënten
- 1 l melk
- 100 ml room
- 30 gr boter
- 1 st eigeel
- 150 gr dessert rijst
- 40 gr suiker
- 15 draadjes saffraan Belgische saffraan vind je in Wiekevorst, Leefdaalstr 14
Instructies
- Let op: om de optimale smaak uit de saffraan te halen, laatje deze best 1 dag op voorhand in vloeistof smaak afgeven. Je meet hiervoor ½ dl melk en ½ dl room af. Voeg hier de saffraan aan toe, roer goed en bewaar dit in de koelkast.
- Spoel de rijst onder koud stromend water, laat goed uitlekkenDoe de overige melk, room, boter, en de rijst in een ruime kookpot, breng dit aan de kook.Snij de vanillestok overlangs door en schraap er met een mespunt de zaadjes uit.Voeg de zwarte zaadjes samen met de vanillestok toe aan de melkLaat gedurende 1 uur zachtjes pruttelen op een klein vuurVoeg nu pas de melk/room met saffraan toe.Laat dit nog ongeveer 10 minuten op een klein vuurtje staanZet het vuur afRoer voorzichtig de eierdooier met suiker onder de rijstpapLaat de rijstpap afkoelen, verwijder de vanillestokServeer de rijstpap met bruine suiker