Nagerechten

Tiramisuglaasje met madeleines en peer

 

Tiramisuglaasje met madeleines en peer

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 glazen

Ingrediënten
  

  • 2 st peren rijp, geschild en in blokjes
  • 250 gr mascarpone
  • 3 st eieren
  • 100 gr gedroogde veenbessen
  • 8 st gedroogde vijgen in stukjes gesneden
  • 4 st madeleines
  • 25 gr witte chocolade
  • 6 el vloeibare honing
  • 2 el suiker
  • 1 dl kirch
  • 1.5 dl druivensap

Instructies
 

  • Week de veenbessen in het druivensap
  • Scheid de eidooiers van het eiwit, klop het eiwit stijf
  • Laat de veenbessen uitlekken
  • Klop de eierdooiers met de suiker en 2 el honing tot een witte
    schuimige massa, meng er de mascarpone en de veenbessen
    onder
  • Spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder en zet 10
    min in de koelkast
  • Verkruimel 2 madeleines over 4 glazen en besprenkel met ½ dl
    kirsch
  • Meng de peren en vijgen met 4 el honing en verdeel de helft
    over de glazen, verdeel ook de helft van het
    mascarponemengsel over de 4 glazen en herhaal dit alles nog
    eens, laat opstijven in de koelkast
  • Serveer met de geraspte witte chocolade

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *