Tiramisuglaasje met madeleines en peer
Equipment
- 4 glazen
Ingrediënten
- 2 st peren rijp, geschild en in blokjes
- 250 gr mascarpone
- 3 st eieren
- 100 gr gedroogde veenbessen
- 8 st gedroogde vijgen in stukjes gesneden
- 4 st madeleines
- 25 gr witte chocolade
- 6 el vloeibare honing
- 2 el suiker
- 1 dl kirch
- 1.5 dl druivensap
Instructies
- Week de veenbessen in het druivensap
- Scheid de eidooiers van het eiwit, klop het eiwit stijf
- Laat de veenbessen uitlekken
- Klop de eierdooiers met de suiker en 2 el honing tot een witteschuimige massa, meng er de mascarpone en de veenbessenonder
- Spatel er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder en zet 10min in de koelkast
- Verkruimel 2 madeleines over 4 glazen en besprenkel met ½ dlkirsch
- Meng de peren en vijgen met 4 el honing en verdeel de helftover de glazen, verdeel ook de helft van hetmascarponemengsel over de 4 glazen en herhaal dit alles nogeens, laat opstijven in de koelkast
- Serveer met de geraspte witte chocolade