Vleesgerechten

Varkenshaasjes met bonenrolletjes en champignonroomsaus

Varkenshaasjes met bonenrolletjes en champignonroomsaus

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr varkenshaasje
  • 400 gr hotelboontjes
  • 8 st ontbijtspek plakjes
  • 40 st aardappelnootjes
  • 50 gr melkerijboter

Voor de champignonsaus

  • 250 gr champignons in plakjes gesneden
  • 1 sheut cognac
  • 250 ml runderbouillon
  • 150 ml volle room
  • 1 klontje boter

Instructies
 

  • Bak de champignons aan in een klontje boter, blus de pan met
    een scheutje cognac en laat inkoken, bevochtig met de
    runderbouillon en laat totn de helft inkoken, voeg de room toe
    en breng op smaak met pezo, eventueel de saus wat dikker
    maken met maizena instant.
  • Kook de boontjes beetgaar, afgieten en laten uitlekken, maak 8
    rolletjes boontjes met het spek eromheen, smelt boter in een
    pan en bak de rolletjes aan.
  • Smelt de boter in een pan tot ze bruin is, kruid het vlees met
    pezo en bak goudbruin en naar de gewenste bakwijze.
  • Haal het vlees uit de pan en wikkel in aluminiumfolie en laat
    rusten op een warme plaats.
  • Bak ondertussen de aardappelbolletjes gaar in de friteuse.
  • Snijd het vlees in plakjes en serveer samen met de boontjes,
    saus en de aardappelbolletjes op warme borden

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *