Varkenshaasjes met bonenrolletjes en champignonroomsaus
Ingrediënten
- 800 gr varkenshaasje
- 400 gr hotelboontjes
- 8 st ontbijtspek plakjes
- 40 st aardappelnootjes
- 50 gr melkerijboter
Voor de champignonsaus
- 250 gr champignons in plakjes gesneden
- 1 sheut cognac
- 250 ml runderbouillon
- 150 ml volle room
- 1 klontje boter
Instructies
- Bak de champignons aan in een klontje boter, blus de pan meteen scheutje cognac en laat inkoken, bevochtig met derunderbouillon en laat totn de helft inkoken, voeg de room toeen breng op smaak met pezo, eventueel de saus wat dikkermaken met maizena instant.
- Kook de boontjes beetgaar, afgieten en laten uitlekken, maak 8rolletjes boontjes met het spek eromheen, smelt boter in eenpan en bak de rolletjes aan.
- Smelt de boter in een pan tot ze bruin is, kruid het vlees metpezo en bak goudbruin en naar de gewenste bakwijze.
- Haal het vlees uit de pan en wikkel in aluminiumfolie en laatrusten op een warme plaats.
- Bak ondertussen de aardappelbolletjes gaar in de friteuse.
- Snijd het vlees in plakjes en serveer samen met de boontjes,saus en de aardappelbolletjes op warme borden