Vleesgerechten

Varkenshaasje met wildsaus en mousseline van knolselder

Varkenshaasje met wildsaus en mousseline van knolselder

Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr varkenshaasje
  • 800 gr knolselder in blokjes
  • 200 gr aardappelen in blokjes
  • 2 st sjalot fijn gesneden
  • 1 teen look geperst
  • 2 el melkerijboter
  • 2 el rode uienkonfituur of chutney
  • 4 dl wildfond
  • 600 gr spruitjes
  • tijm, laurier, bakboter, pezo

Instructies
 

  • Doe de knolselder, aardappelen, tijm, laurier, sjalot en look in
    een kookpot en voeg water toe tot alles juist onder staat, doe
    er enkele blokjes kippenbouillon bij en kook gaar, giet af,
    verwijder tijm en laurier en maak er puree van, breng op
    smaak en houd warm.
  • Smelt boter in een pan en laat ze bruin worden, bak het
    varkenshaasje rondom bruin aan en kruid met peper en zout ,
    na de gewenste bakwijze haal het vlees uit de pan, leg op een
    plateau, dek af met aluminium folie en houd warm.
  • Kuis ondertussen de spruitjes, kook ze beetgaar in gezouten
    water, giet af en bak ze kort aan in boter en breng op smaak
    met een beetje nootmuskaat.
  • Blus de pan van het vlees met de wildfond en schraap de
    braad-resten los met een klopper, laat inkoken, voeg er de
    uienkonfituur bij en breng op smaak met pezo.
  • Verdeel de puree over de warme borden, snij het vlees in
    plakjes en doe er de saus over, werk af met de warme spruitjes.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *