Nagerechten

Peer mooie Hélène

 

Peer mooie Hélène

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 4 st conference peren
  • 300 gr suiker
  • 500 ml water
  • 75 gr pure chocolade
  • 125 ml volle room
  • 4 bol vanille roomijs
  • 2 el amandelschilfers

Instructies
 

  • Schil de peren en halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis.
  • Doe de suiker en het water in een pot, breng aan de kook en leg de peren in de siroop voor ongeveer 5 min, tegen het kookpunt.
  • Laat de peren uitlekken.
  • Hak de chocolade, verwarm de room in een steelpan tot net onder het kookpunt.
  • Neem van het vuur en los er de chocolade in op.
  • Rooster ondertussen de amandelschilfers.
  • Verdeel de peren over borden en werk af met de saus, roomijs en amandelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *