Vleesgerechten

Nasi goreng met kip en ei

 

Nasi goreng met kip en ei

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr erwtjes
  • 250 gr oesterzwammen in stukjes gescheurd
  • 100 gr sojascheuten
  • 2 st wortelen
  • 1 st rode paprika in reepjes
  • 4 st lente ui in ringen
  • 3 cm gember geraspt
  • 3 st ei
  • 250 gr basmatirijst
  • 3 el geroosterde cashewnoten
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • 3 el sojasaus
  • 600 gr kipfilet

Instructies
 

  • Bak van de eieren 2 dunne omeletjes, rol ze op en snij in reepjes, zet opzij.
  • Kook de rijst gaar in gezouten water, giet af en laat goed uitlekken.
  • Rooster de noten en sesamzaadjes in een pan zonder vetstof.
  • Bak ondertussen de kip goudbruin aan in de olie, haal uit de pan en zet opzij.
  • Roerbak in dezelfde pan de helft van de lente uitjes, oesterzwammen, wortelen en de paprika, kipblokjes 7 a 8 min, voeg de diepvries erwten toe en bak ze mee voeg op het laatste de sojascheuten, dan de rijst, gember, eieren en de sojasaus toe en breng op smaak met pezo.
  • Serveer in warme kommetjes en werk af met de geroosterde noten, sesamzaad en de rest van de lente ui

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *