Nasi goreng met kip en ei
Ingrediënten
- 100 gr erwtjes
- 250 gr oesterzwammen in stukjes gescheurd
- 100 gr sojascheuten
- 2 st wortelen
- 1 st rode paprika in reepjes
- 4 st lente ui in ringen
- 3 cm gember geraspt
- 3 st ei
- 250 gr basmatirijst
- 3 el geroosterde cashewnoten
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- 3 el sojasaus
- 600 gr kipfilet
Instructies
- Bak van de eieren 2 dunne omeletjes, rol ze op en snij in reepjes, zet opzij.
- Kook de rijst gaar in gezouten water, giet af en laat goed uitlekken.
- Rooster de noten en sesamzaadjes in een pan zonder vetstof.
- Bak ondertussen de kip goudbruin aan in de olie, haal uit de pan en zet opzij.
- Roerbak in dezelfde pan de helft van de lente uitjes, oesterzwammen, wortelen en de paprika, kipblokjes 7 a 8 min, voeg de diepvries erwten toe en bak ze mee voeg op het laatste de sojascheuten, dan de rijst, gember, eieren en de sojasaus toe en breng op smaak met pezo.
- Serveer in warme kommetjes en werk af met de geroosterde noten, sesamzaad en de rest van de lente ui