Limoncellomousse
Ingrediënten
- 2 st ei
- 1 st citroen
- 40 gr witte suiker
- 4 gr gelatine
- 100 ml volle room
- 1 el poedersuiker
- 50 ml limoncello
- 20 gr amandelschilfers
Instructies
- Laat de gelatine weken ik koud water.
- Rooster de amandelschilfers in een pan.
- Splits de eieren, raspt de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
- Klop het eigeel met de witte suiker en citroenrasp tot een dikke witte massa.
- Verwarm het citroensap een beetje op en voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer om.
- Laat wat afkoelen en roer het door het eiermengsel.
- Klop het eiwit stijf in een kom met de poedersuiker.
- Meng de limoncello onder het eiermengsel en opgeklopt eiwit, spatel met een houten lepel onder de slagroom.
- Verdeel over 4 glazen en zet in de koelkast.
- Serveer met de geroosterde amandelen.