Kip tonnato
Ingrediënten
- 400 gr kipfilet
- 1 st ui grof gesneden
- 2 stengels selder grof gesneden
- 400 ml droge witte wijn
- 140 gr tonijn uit blik
- 4 el mayonaise
- 4 st ansjovisfilets
- 100 ml kippenbouillon van blokje
- 3 el kappertjes 2 el voor afwerking
- rucola, pezo en ciabatta
Instructies
- Breng de kipfilets met de wijn, selder, ui en water, zout ( netonderzetten) aan de kook en laat 15 min pocheren ( zachtjespruttelen )
- Haal uit het kookvocht en laat afkoelen in de koelkast
- Maak ondertussen de kippenbouillon en laat afkoelen
- Mix in een grote maatbeker de tonijn, mayonaise, 1 elkappertjes, 4 ansjovisfilets en 100 ml kippenbouillon, breng opsmaak met pezo, bewaar in de koelkast
- Snij de kipfilets in zeer dunne plakjes en verdeel ze over deborden
- Doe er de tonijnsaus over en werk af met de rucola en de restvan de kappertjes, geef er ciabatta bi