Voorgerechten

Kip tonnato

Kip tonnato

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr kipfilet
  • 1 st ui grof gesneden
  • 2 stengels selder grof gesneden
  • 400 ml droge witte wijn
  • 140 gr tonijn uit blik
  • 4 el mayonaise
  • 4 st ansjovisfilets
  • 100 ml kippenbouillon van blokje
  • 3 el kappertjes 2 el voor afwerking
  • rucola, pezo en ciabatta

Instructies
 

  • Breng de kipfilets met de wijn, selder, ui en water, zout ( net
    onderzetten) aan de kook en laat 15 min pocheren ( zachtjes
    pruttelen )
  • Haal uit het kookvocht en laat afkoelen in de koelkast
  • Maak ondertussen de kippenbouillon en laat afkoelen
  • Mix in een grote maatbeker de tonijn, mayonaise, 1 el
    kappertjes, 4 ansjovisfilets en 100 ml kippenbouillon, breng op
    smaak met pezo, bewaar in de koelkast
  • Snij de kipfilets in zeer dunne plakjes en verdeel ze over de
    borden
  • Doe er de tonijnsaus over en werk af met de rucola en de rest
    van de kappertjes, geef er ciabatta bi

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *