Kabeljauw met tapenadekorst
Ingrediënten
- 4 st kabeljauwhaasje 200gr
- 1 potje tapenade van zwarte olijven
- 2 teen look
- 1 st ui
- 4 st tomaat zonder vel
- 4 el zwarte olijven met pit
- 8 st ansjovis
- 4 el kappertjes
- 0.5 glas witte wijn
- 1 handje basilicum
- 2 el parmezaan gemalen
- 2 el peterselie fijn gehakt
- 500 gr Linguine pasta
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C°
- Kruid de vis met pezo en doe er een laagje tapenade op .
- Leg de vis op een bakplaat en laat 10 min. garen in de oven
- Snij de look en de ui fijn en bak in olijfolie. Snij de olijven in ringetjes en de ansjovis in stukjes. Voeg dit samen met de tomaat en kappertjes bij de look en ui.
- Giet er de wijn bij en laat even goed doorkoken
- Breng op smaak met pezo
- Doe een flinke lepel saus op een bord, leg er de vis op en besprenkel met basilicumolie
- Werk af met Parmezaanse kaas en peterselie
- Serveer met linguini pasta