Pasta

Open lasagne met spinazie

 

Open lasagne met spinazie

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr lasagne bladen verse
  • 600 gr spinazie verse jong
  • 250 gr ricotta
  • 60 gr parmezaan geraspt
  • 800 ml passata
  • 1 kl italiaanse kruiden
  • 2 st ui gesnipperd
  • 2 teen look geperst
  • 6 el pijnboompitten geroosterd
  • 2 blad basilicum
  • 24 st lapjes ontbijtspek
  • olijfolie

Instructies
 

  • Fruit de ui en look aan in een beetje olijfolie, voeg de passata
    toe en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en pezo.
  • Breng de ricotta op smaak met pezo.
  • Breng in een grote pot water aan de kook met zout, kook de
    bladeren lasagne beetgaar, leg ze op een handdoek maar niet
    op elkaar , kook ze in een paar keer.
  • Verhit in een pan wat olie en roerbak de spinazie zeer kort al
    dente, breng op smaak met pezo.
  • Bak de lapjes ontbijtspek krokant.
  • Leg op 4 warme borden een warm lasagnevel, schep er wat
    tomatensaus op en verdeel er wat spinazie over,2 lapjes
    ontbijtspek, schep er een laagje ricotta op, bestrooi met
    pijnboompitten en Parmezaan, herhaal dit tot alles mooi
    verdeeld is over de 4 borden.
  • Werk af met een beetje tomatensaus, Parmezaan en basilicum
  • Druppel er wat olijfolie rond.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *