Vleesgerechten

Hamburger van het huis

 

Hamburger van het huis

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr gemengd gehakt
  • 4 st sneetjes pancetta
  • 4 st plakjes tomaat
  • 1 hand ijsbergsla gesneden
  • 0.5 st rode ui fijn gesneden
  • 1 st ei
  • 1 el paneermeel
  • 4 st lapjes cheddar kaas
  • 4 st hamburgerbroodjes

Voor de saus

  • 0.5 el peterselie fijn gehakt
  • 0.5 st sjalot fijn gehakt
  • 1.5 st augurk in fijne blokjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 el ketchup

Instructies
 

  • Doe de rode ui, paneermeel en het ei bij bet gehakt en eventueel bij kruiden met pezo, goed mengen.
  • Verdeel het gehakt in 4 gelijke portie, en vorm er een hamburger van, zet een half uur in de koelkast.
  • Maak ondertussen de saus. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed, breng op smaak met pezo.
  • Bak de hamburgers en de pancetta goudbruin in olijfolie
  • Snij de broodjes open en leg op de bodem wat sla, een schijf tomaat en wat saus. Leg er de hamburger op en bedek met een lapje cheddar, sluit het broodje.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *