Feestelijk grillen
Equipment
- 1 teppanyaki
Ingrediënten
Vlees
- 200 gr kipfilet
- 200 gr rundfilet
- 200 gr varkensfilet
- 200 gr chipolata
- 200 gr gehakt voor balletjes in spek
- 4 lapjes ontbijtspek
- paneermeel, paprikapoeder, melkerijboter en stokbrood
Aardappel sla
- 375 gr krielaardappelen
- 2 el witte wijn azijn
- 1 el mosterd
- 2 el olijfolie
- 1 st sjalot fijn gehakt
- 2 st lente ui in ringen
- 1 el bladpeterselie fijn gehakt
- 0.5 el bieslook fij gehakt
- 0.5 kl dille fijn gehakt
- pezo
Witte kool sla
- 1 kg witte kool geraspt
- 200 gr wortelen geraspt
- 1 st sinaasappel in partjes, vlies verwijderen
- 50 gr walnoten fijn gehakt
- 50 st gedroogde abrikozen fijn gesneden
- 2 el maisolie
- 1 el witte wijn azijn
- pezo
Groene boontjes sla
- 400 gr boontjes gekookt al dente
- 1 st rode ui in ringen
- 1 teen look geperst
- 3 el olijfolie
- 1 el witte wijn azijn
- 2 el droge geroosterde nootjes
- pezo
Tomaten sla
- 1 kg mini trostomaten in 2 gesneden
- 1 tl oregano
- 6 el olijfolie
- 2 el witte wijn azijn
- 1 teen look geperst
- pezo
Witloof sla
- 400 gr witloof fijn gesneden
- 2 el mayonaise
- 1 tl curry poeder
- 1 st rode appel niet geschild in blokjes
- 10 st rozijnen
- citroensap, pezo
Looksaus
- 8 el mayonaise
- 4 el volle yoghurt
- 0.5 el bieslook gehakt
- 3 teen look heel fijn gehakt
- pezo
Cocktailsaus
- 6 el mayonaise
- 4 el volle yoghurt
- 2 el tomatenketchup
- 2 kl cognac
- snuifje cayennepeper
- pezo
Currysaus
- 8 el mayonaise
- 4 el volle yoghurt
- 0.5 el curry poeder
- pezo
Instructies
Vlees
- Voeg paneermeel, paprikapoeder toe aan het gehakt, rol enkele balletjes en omwikkel met het spek.
- Schik het vlees mooi op een schotel
Aardappel sla
- Kook de ongeschilde aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de aardappelen in 2. Meng de gehakte kruiden met de azijn en olie en breng op smaak met pezo. Meng de vinaigrette onder de lauwe aardappel
Witte kool sla
- Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met pezo
Groene boontjes sla
- Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met pezo
Tomaten sla
- Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met pezo
Witloof sla
- Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met pezo.
Sausen
- Meng alle ingrediënten per saus in een geschikte kom.