Visgerechten

Mosselen natuur met mosselsaus

Mosselen natuur met mosselsaus

Mosselen natuur met mosselsaus
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kg mosselen
  • 4 takjes groene selder
  • 4 st ui
  • 1,5 el melkerijboter
  • pezo
  • stokbrood

Mosselsaus

  • 4 el mayonaise
  • 2 kl mosterd
  • 1 el aeijn

Instructies
 

  • Spoel de mosselen grondig in koud water, was de selder en snij
    fijn, pel de uien en halveer ze en snij fijn, stoof de groenten
    even aan op een zacht vuur in de mosselpotjes
  • Meng ondertussen al de ingrediënten voor de saus
  • Verdeel de mosselen over de potjes, haal ze met de handen uit
    het water rechtstreeks in de potjes.
  • Kruid rijkelijk met pezo, zet het deksel op de potjes en laat op
    een hevig vuur 4 a 5 min koken tot alle mosselen open zijn,
    schud regelmatig op.
  • Serveer met de saus en stokbrood

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *