Kervelsoep met balletjes
Ingrediënten
- 100 gr diepvrieskervel
- 300 gr gemengd gehakt
- 1 st wit van prei in grove stukken gesneden
- 2 stengels bleekselder in grove stukken gesneden
- 2 st ui in grove stukken gesneden
- 1 st eierdooier
- 4 el volle room
- 1,5 l kippenbouillon van blokjes
- 2 st aardappel geschild en in grove stukken gesneden
- pezo
Instructies
- Stoof de groenten glazig in boter behalve de kervel.
- Blus met de kippenbouillon en laat 20 min zachtjes koken.
- Rol ondertussen de balletjes en kook ze gaar on een aparte pot.
- Mix de soep, zet terug op het vuur en laat nog even doorkoken, zet het vuur laag en voeg de kervel en balletjes toe.
- Laat verwarmen tot de kervel is ontdooid, serveer de soep in warme borden en werk af met de room.