Soepen

Kervelsoep met balletjes

 

Kervelsoep met balletjes

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr diepvrieskervel
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 1 st wit van prei in grove stukken gesneden
  • 2 stengels bleekselder in grove stukken gesneden
  • 2 st ui in grove stukken gesneden
  • 1 st eierdooier
  • 4 el volle room
  • 1,5 l kippenbouillon van blokjes
  • 2 st aardappel geschild en in grove stukken gesneden
  • pezo

Instructies
 

  • Stoof de groenten glazig in boter behalve de kervel.
  • Blus met de kippenbouillon en laat 20 min zachtjes koken.
  • Rol ondertussen de balletjes en kook ze gaar on een aparte pot.
  • Mix de soep, zet terug op het vuur en laat nog even doorkoken,
    zet het vuur laag en voeg de kervel en balletjes toe.
  • Laat verwarmen tot de kervel is ontdooid, serveer de soep in
    warme borden en werk af met de room.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *