Nagerechten

Verse rijstpap met Belgische saffraan

 

Verse rijstpap met Belgische saffraan

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 l melk
  • 100 ml room
  • 30 gr boter
  • 1 st eigeel
  • 150 gr dessert rijst
  • 40 gr suiker
  • 15 draadjes saffraan Belgische saffraan vind je in Wiekevorst, Leefdaalstr 14

Instructies
 

  • Let op: om de optimale smaak uit de saffraan te halen, laatje deze best 1 dag op voorhand in vloeistof smaak afgeven. Je meet hiervoor ½ dl melk en ½ dl room af. Voeg hier de saffraan aan toe, roer goed en bewaar dit in de koelkast.
  • Spoel de rijst onder koud stromend water, laat goed uitlekken
    Doe de overige melk, room, boter, en de rijst in een ruime kookpot, breng dit aan de kook.
    Snij de vanillestok overlangs door en schraap er met een mespunt de zaadjes uit.
    Voeg de zwarte zaadjes samen met de vanillestok toe aan de melk
    Laat gedurende 1 uur zachtjes pruttelen op een klein vuur
    Voeg nu pas de melk/room met saffraan toe.
    Laat dit nog ongeveer 10 minuten op een klein vuurtje staan
    Zet het vuur af
    Roer voorzichtig de eierdooier met suiker onder de rijstpap
    Laat de rijstpap afkoelen, verwijder de vanillestok
    Serveer de rijstpap met bruine suiker

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *