Vleesgerechten

Gentse waterzooi

 

Gentse waterzooi

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 6 st kipfilets in de helft gesneden
  • 2 st groene selder stengels in boogjes gesneden (blaadjes apart houden)
  • 2 st wit van prei in staafjes gesneden
  • 4 st wortelen in staafjes gesneden
  • 1 st ui gesnipperd
  • 1 el peterselie fijn gehakt
  • 1 st eierdooier
  • 1 dl volle room
  • 90 gr maizena roux express
  • 1 l kippenbouillon van blokjes
  • 600 gr aardappelen
  • 1 st kruidentuil (tijm,laurier en peterseliestengels) samen binden met keukentouw
  • nootmuskaat, pezo

Instructies
 

  • Kook de aardappelen.
  • Stoof de groenten aan in een klontje boter, zet aan de kant en breng de kippenbouillon aan de kook in een ruime pot, doe er het kruidentuiltje en de kipfilets bij en laat 10 min sudderen.
  • Doe er de groenten bij en laat 5 min zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.
  • Schep met een schuimspaan alle ingrediënten uit het kookvocht en doe ze in een kom, verwijder het kruidentuiltje.
  • Laat de bouillon tot 2/3 inkoken, Roer er met een klopper de maizena roux express door tot de gewenste saus dikte en laat even doorkoken.
  • Zet het vuur laag zodat de saus niet meer kookt, klop de room met de eierdooier los in een kommetje en voeg bij de warme saus, niet meer laten koken, breng op smaak met pezo en nootmuskaat.
  • Voeg de kip en groenten bij de saus en laat nog even opwarmen zonder koken.
  • Serveer in een warm diep bord met de gekookte aardappelen en werk af met peterselie en selder blaadjes.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *