Nagerechten

Limoncellomousse

 

Limoncellomousse

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 2 st ei
  • 1 st citroen
  • 40 gr witte suiker
  • 4 gr gelatine
  • 100 ml volle room
  • 1 el poedersuiker
  • 50 ml limoncello
  • 20 gr amandelschilfers

Instructies
 

  • Laat de gelatine weken ik koud water.
  • Rooster de amandelschilfers in een pan.
  • Splits de eieren, raspt de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  • Klop het eigeel met de witte suiker en citroenrasp tot een dikke witte massa.
  • Verwarm het citroensap een beetje op en voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer om.
  • Laat wat afkoelen en roer het door het eiermengsel.
  • Klop het eiwit stijf in een kom met de poedersuiker.
  • Meng de limoncello onder het eiermengsel en opgeklopt eiwit, spatel met een houten lepel onder de slagroom.
  • Verdeel over 4 glazen en zet in de koelkast.
  • Serveer met de geroosterde amandelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *