Forel op Ardense wijze
Ingrediënten
- 4 st forel gekuist
- 12 st gerookt ontbijtspek fijne sneden
- 2 dl visfond
- 2 st sjalot fijn gesneden
- 30 gr melkerij boter
- 0.5 bosje bieslook
- 2 dl droge witte wijn
- 1 dl volle room
- 4 el solo boter
- 800 gr krieltjes in de schil
- 0.5 bosje peterselie fijn gehakt
- pezo
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de forellen grondig en dep ze droog.
- Snipper de bieslook fijn en bewaar enkele sprietjes voor de afwerking.
- Vul de buikholte van de forel met 2 el gehakte bieslook en kruiden met pezo.
- Wikkel 3 lapjes spek rond de forel en leg ze in een ovenschotel.
- Leg op elke forel een el boter en zet in de oven voor 25 min .
- Kook ondertussen de krieltjes gaar in gezouten water.
- Breng de witte wijn samen met de sjalotjes in een steelpan aan de kook, voeg de visfond en room toe als de wijn bijna is ingekookt.
- Laat nog even koken en breng nu pas de saus op smaak.
- Haal de saus van het vuur en voeg beetje bij beetje de koude klontjes boter toe en de rest van de gesnipperde bieslook.
- Leg de forel op een warm bord, verdeel de saus er rond en serveer met de gekookte krieltjes met peterselie en de bieslook sprietjes.