Visgerechten

Zuiderse kabeljauw

Zuiderse kabeljauw

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr vastkokende aardappelen
  • 4 st kabeljauwfilet
  • 1 st ui gesnipperd
  • 1 st rode paprika in blokjes
  • 400 gr kerstomaten gehalveerd
  • 4 teen look geperst
  • 1.5 el tomatenpuree
  • 1 tl oregano
  • 0.5 blokje visbouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 ml volle room
  • pezo, olijfolie, enkele blaadjes basilicum

Instructies
 

  • Kook de aardappelen al dente.
  • Stoof de ui en look aan in olijfolie, voeg de paprika en tomaten
    toe en laat mee stoven maar niet bruin laten worden.
  • Voeg de tomatenpuree en de oregano toe en laat even mee
    stoven, voeg het bouillonblokje toe, 100 ml water en 100 ml
    witte wijn, laat zachtjes garen, voeg op het einde de room toe
    en laat nog even goed opwarmen.
  • Bak de aardappelblokjes gaar en krokant in olijfolie.
  • Kruid de vis met pezo en bak gaar in een pan met olijfolie.
  • Verdeel de saus over warme borden, leg er de vis op en
    garneer met de basilicum, serveer met de gebakken
    aardappelblokjes.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *