Zuiderse kabeljauw
Ingrediënten
- 800 gr vastkokende aardappelen
- 4 st kabeljauwfilet
- 1 st ui gesnipperd
- 1 st rode paprika in blokjes
- 400 gr kerstomaten gehalveerd
- 4 teen look geperst
- 1.5 el tomatenpuree
- 1 tl oregano
- 0.5 blokje visbouillon
- 100 ml droge witte wijn
- 200 ml volle room
- pezo, olijfolie, enkele blaadjes basilicum
Instructies
- Kook de aardappelen al dente.
- Stoof de ui en look aan in olijfolie, voeg de paprika en tomatentoe en laat mee stoven maar niet bruin laten worden.
- Voeg de tomatenpuree en de oregano toe en laat even meestoven, voeg het bouillonblokje toe, 100 ml water en 100 mlwitte wijn, laat zachtjes garen, voeg op het einde de room toeen laat nog even goed opwarmen.
- Bak de aardappelblokjes gaar en krokant in olijfolie.
- Kruid de vis met pezo en bak gaar in een pan met olijfolie.
- Verdeel de saus over warme borden, leg er de vis op engarneer met de basilicum, serveer met de gebakkenaardappelblokjes.