Amuze/aperitiefhapje

Zalm in bladerdeeg

 

Zalm in bladerdeeg

30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 400 gr zalmfilet
  • 2 sneedjes gerookte zalm
  • 1 st ei
  • 1 potje zure room
  • 4 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • dille fijn gesneden
  • peterselie fijn gehakt
  • tuinkers
  • olijfolie, pezo

Instructies
 

  • snij het bladerdeeg in 8
    snij de zalm in staafjes
    wikkel elk staafje in een beetje gerookte zalm en leg op een punt bladerdeeg
    rol op tot een worstenbroodje met de punt naar beneden
    leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier
    kluts een ei
    bestrijk elk zalmbroodje met het eiermengsel en bestrooi met wat peper en een weinig zout
    bak de zalmbroodjes 25 min in een voorverwarmde oven op 200°C
    meng intussen de zure room met de mayonaise, de kruiden, een beetje mosterd, peper, zout en een scheutje olijfolie
    serveer deze dressing bij de zalm in bladerdeeg en leg er wat tuinkers naast.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *