Amuze/aperitiefhapje

Wijtingbeignets met tartaarsaus

 

Wijtingbeignets met tartaarsaus

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Amuze
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr wijting
  • 1 st ei
  • 150 gr bloem
  • 0.5 dl pils bier
  • 1 el maisolie
  • 1 st citroen 4 kwartjes

Voor de tartaar

  • 150 gr mayonaise
  • 6 st augurkjes gehakt
  • 1 el bieslook gehakt
  • 1 el peterselie gehakt
  • pezo

Instructies
 

  • Verwarm de friteuse voor op 170 graden.
  • Meng alles voor de tartaar en zet opzij.
  • Splits het ei, doe het eigeel in een grote kom voeg de bloem toe en roer glad zonder klonters, voeg het bier en de olie toe en roer om.
  • Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig onder het bloemmengsel.
  • Spoel de vis en dep goed droog, snijd in flinke stukken en kruid met pezo.
  • Dompel de vis in het beslag en bak goudbruin in de friteuse.
  • Serveer met een partje citroen en de tartaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *