Wijtingbeignets met tartaarsaus
Ingrediënten
- 500 gr wijting
- 1 st ei
- 150 gr bloem
- 0.5 dl pils bier
- 1 el maisolie
- 1 st citroen 4 kwartjes
Voor de tartaar
- 150 gr mayonaise
- 6 st augurkjes gehakt
- 1 el bieslook gehakt
- 1 el peterselie gehakt
- pezo
Instructies
- Verwarm de friteuse voor op 170 graden.
- Meng alles voor de tartaar en zet opzij.
- Splits het ei, doe het eigeel in een grote kom voeg de bloem toe en roer glad zonder klonters, voeg het bier en de olie toe en roer om.
- Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig onder het bloemmengsel.
- Spoel de vis en dep goed droog, snijd in flinke stukken en kruid met pezo.
- Dompel de vis in het beslag en bak goudbruin in de friteuse.
- Serveer met een partje citroen en de tartaar.