Soepen

Uiensoep mer Gruyère

Uiensoep met Gruyère

Bereidingstijd 50 minuten
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr uien
  • 50 gr ongezouten melkerijboter
  • 2 el bloem
  • 1.5 l runderbouillon van blokjes
  • 2 tak tijm
  • pezo
  • 150 gr Gruyère kaas geraspt

Instructies
 

  • Pel en snij de uien in dunne halve ringen, verhit de boter in een
    pot en laat de ui op een middelhoog vuur 30 min
    karamelliseren (beetje bruin worden)
  • Bestrooi de ui met de bloem en bak zonder te verbranden even
    om de bloem smaak weg te krijgen
  • Voeg de bouillon en de tijm toe en roer de ui los, laat de soep
    nog 20 min zachtjes koken en breng op smaak met pezo
  • Serveer de soep in warme kommen en bestrooi met de
    gemalen kaas

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *