Toscaanse kip
Ingrediënten
- 4 st kippendijen
- 2 teen look geperst
- 250 gr zongedroogde tomaten op olie in reepjes gesneden
- 100 gr parmezaanse kaas
- 2 el pesto
- 1 kl italiaanse kruiden
- 2 st ui gesnipperd
- 150 gr ricotta
- 250 ml volle room
- 100 ml kippenbouillon van een blokje
- 1 el witte wijazijn
- 1 handje rucola
- 1 ciabatta
- olijfolie, pezo,
Instructies
- Bestrooi de kip met pezo en de Italiaanse kruiden, verhitolijfolie in een pot en bak de kip rondom bruin aan, haal uit depot en bak in dezelfde pot de ui en look lichtbruin aan, kruidenmet pezo.
- Voeg de zongedroogde tomaten toe en laat even mee stoven.
- Roer de ricotta, bouillon en room erdoor, voeg de kip erbij,breng op smaak met pezo en de Italiaanse kruiden.
- Laat de kip garen onder een deksel.
- Indien te weinig saus voeg dan nog wat bouillon toe, roer dewitte wijnazijn door de saus, raspt de Parmezaanse kaas enmeng samen met de pesto door de saus.
- Serveer in warme borden met de ciabatta.


