Voorgerechten

Sushi

 

Sushi

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Japans
Porties 4 Personen

Equipment

  • 1 sushimatje
  • 1 kommetje water
  • verhoudfolie

Ingrediënten
  

  • 500 gr sushirijst
  • 4 el rijstazijn
  • 3 el suiker
  • 2 tl zout
  • 3 cm verse gember geschild (heel laten)
  • 1 st potje gekonfijte gember
  • 4 st norivellen (zeewiervellen)
  • 1 st komkommer zaadjes verwijderen en dunne balkjes snijden
  • 100 gr zalm in balkjes snijden
  • 2 st lente ui in lengte snijden
  • wasabi mayonaise
  • 2 el sojasaus

Instructies
 

  • Kook de sushirijst gaar volgens de verpakking samen met het stuk gember.
  • Meng de azijn, suiker en zout onder en laat afkoelen.
  • Leg een vel nori met de blinkende kant op het sushimatje, beleg het met ¼ deel van de rijst, laat aan i kant 2 cm nori vrij, maak in het midden een gleufje in de rijst en bestrijk met een beetje wasabi, niet te kwistig, straf spul.
  • Verdeel er wat zalm, komkommer en lente-ui over in het gleufje en bevochtig het vol waar geen rijst ligt met wat water
  • Begin te rollen waar de rijst tot op de rand van het vel ligt met behulp van het matje, duw er even op zodat de sushi vierkant is geworden.
  • Herhaal met de 3 andere norivellen, snijd in 4 stukken en serveer op een bord samen met de gekonfijte gember, sojasaus en een toefje wasabi.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *