Sushi
Equipment
- 1 sushimatje
- 1 kommetje water
- verhoudfolie
Ingrediënten
- 500 gr sushirijst
- 4 el rijstazijn
- 3 el suiker
- 2 tl zout
- 3 cm verse gember geschild (heel laten)
- 1 st potje gekonfijte gember
- 4 st norivellen (zeewiervellen)
- 1 st komkommer zaadjes verwijderen en dunne balkjes snijden
- 100 gr zalm in balkjes snijden
- 2 st lente ui in lengte snijden
- wasabi mayonaise
- 2 el sojasaus
Instructies
- Kook de sushirijst gaar volgens de verpakking samen met het stuk gember.
- Meng de azijn, suiker en zout onder en laat afkoelen.
- Leg een vel nori met de blinkende kant op het sushimatje, beleg het met ¼ deel van de rijst, laat aan i kant 2 cm nori vrij, maak in het midden een gleufje in de rijst en bestrijk met een beetje wasabi, niet te kwistig, straf spul.
- Verdeel er wat zalm, komkommer en lente-ui over in het gleufje en bevochtig het vol waar geen rijst ligt met wat water
- Begin te rollen waar de rijst tot op de rand van het vel ligt met behulp van het matje, duw er even op zodat de sushi vierkant is geworden.
- Herhaal met de 3 andere norivellen, snijd in 4 stukken en serveer op een bord samen met de gekonfijte gember, sojasaus en een toefje wasabi.