Pasta

Scampi diabolique met tagliatelle en prei

 

Scampi diabolique met tagliatelle en prei

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr scampi
  • 1 st ui
  • 1 teen look
  • 2 st prie
  • 1 kl tomatenpuree
  • 1 snuif currypoeder
  • 1 snuif cayennepeper
  • 2 st laurierblad
  • tijm
  • 1 scheut whiskey
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl water
  • 6 el ketchup
  • 400 gr tagliatelle
  • 1 dl room
  • 250 gr kerstomaten
  • olijfolie, pezo, archideolie

Instructies
 

  • Pel de ontdooide scampi’s enhoud de pantsers bij. Hiermee maak je de saus.
  • Zet een wok op het vuur en laat er een flinke scheut arachideolie in goed opwarmen.
  • Pel de ui en de look en snipper ze fijn.
  • Schroei de gepelde scampi’s ondertussen kort aan beide kanten in de hete olie en kruid met peper. Haal de scampi’s uit de olie en hou ze apart. Het is niet de bedoeling dat de scampi’s al garen; geef ze gewoon een krokant korstje.
  • Voeg de pantsers toe aan de olie, gevolgd door de ui en de look. Laat een tijdje bakken.
  • Verwijder ondertussen een deel van het groen van de prei. Spoel de prei onder koud stromend water en laat hem even uitlekken. Snij de stengels prei in brede linten (ongeveer dezelfde breedte als de lintpasta).
  • Voeg de tomatenpuree, het currypoeder en de cayennepeper toe en laat het geheel even bakken
  • Voeg de tijm en de laurier toe.
  • Blus de pan met whisky. Laat volledig droog koken en voeg daarna de witte wijn toe. Laat de witte wijn inkoken.
  • Voeg de ketchup en een scheutje water toe. Breng de saus aan de kook en laat ze een vijftal minuten zachtjes koken.
  • Meng de room onder de saus en laat nog even zachtjes pruttelen.
  • Zeef de saus en vang ze op in een ander kookpot.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook.
  • Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking. Voeg de prei stengels 1 à 2 min voor het einde van de gaartijd van de pasta toe aan het kookwater. Giet de pasta en de prei af en schep ze in een kom. Kruid met wat extra peper en zout en giet er een scheutje olijfolie bij. Meng de pasta en de prei goed onder elkaar.
  • Snijd de kerstomaatjes in vier.  Hou er een deel apart.  Voeg de rest samen met de scampi’s toe aan de gezeefde saus.  Laat ze kort garen in de saus.
  • Schep wat pasta en prei op een bord, lepel er een ruime portie saus over en werk af met een paar koude kerstomaten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *