Soepen

Romige garnalensoep

Romige garnalensoep

Bereidingstijd 20 minuten
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr gepelde garnalen
  • 250 gr ongepelde garnalen
  • 1 stengel groene selder fijn gesneden
  • 2 st wortelen fijn gesneden
  • 1 st uit fijn gesneden
  • 100 ml volle room
  • 1 blad laurier
  • 2 takjes tijm
  • 250 ml droge witte wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 1 el peterselie fijn gehakt
  • pezo, olijfolie, stokbrood

Instructies
 

  • Stoof de DE HELFT van de gepelde garnalen en de ongepelde
    garnalen aan in olijfolie tot alles mooi gekleurd is.
  • Voeg de gesneden groenten toe samen met de laurier, tijm en
    pezo, laat even meestoven, voeg de tomatenpuree toe en laat
    weer even mee stoven, bestrooi met de bloem en blus met de
    witte wijn, laat al roerend even opkoken en voeg 1.5 liter water
    toe.
  • Laat de soep 20 min sudderen niet koken, passeer de soep door
    een fijne zeef in een andere kookpot en duw telkens met een
    pollepel het vocht eruit.
  • Laat de soep nog even doorwarmen.
  • Klop de room lichtjes op, doe de soep in warme borden, werk af
    met de rest van de garnalen, room en peterselie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *