Romige garnalensoep
Ingrediënten
- 100 gr gepelde garnalen
- 250 gr ongepelde garnalen
- 1 stengel groene selder fijn gesneden
- 2 st wortelen fijn gesneden
- 1 st uit fijn gesneden
- 100 ml volle room
- 1 blad laurier
- 2 takjes tijm
- 250 ml droge witte wijn
- 2 el tomatenpuree
- 2 el bloem
- 1 el peterselie fijn gehakt
- pezo, olijfolie, stokbrood
Instructies
- Stoof de DE HELFT van de gepelde garnalen en de ongepeldegarnalen aan in olijfolie tot alles mooi gekleurd is.
- Voeg de gesneden groenten toe samen met de laurier, tijm enpezo, laat even meestoven, voeg de tomatenpuree toe en laatweer even mee stoven, bestrooi met de bloem en blus met dewitte wijn, laat al roerend even opkoken en voeg 1.5 liter watertoe.
- Laat de soep 20 min sudderen niet koken, passeer de soep dooreen fijne zeef in een andere kookpot en duw telkens met eenpollepel het vocht eruit.
- Laat de soep nog even doorwarmen.
- Klop de room lichtjes op, doe de soep in warme borden, werk afmet de rest van de garnalen, room en peterselie.