Pasta

Pasta primavera met varkensgehaktballetjes

 

Pasta primavera met varkensgehaktballetjes

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr doperwten
  • 400 gr tuinbonen
  • 500 gr penne
  • 50 gr pijnboompitten
  • 4 st braadworsten
  • 2 st ui
  • 1 teen look
  • 100 gr babyspinazie
  • 6 el mascarpone
  • olijfolie, boter, bonenkruid, koriander- en venkelpoeder
  • parmezaan

Instructies
 

  • Breng een pot water aan de kook.
  • Dop de tuinbonen en laat ze kort garen in het kokende water, dop de erwtjes en voeg ze toe aan het kokende water. Schep de erwtjes en bonen na enkele minuten uit het water en laat afkoelen. Voeg een snuifje zout toe aan het water en kook er de pasta gaar in.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en rooster de pijnboompitten. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
  • Duw kleine balletjes gehakt uit de braadworsten en kruid met koriander- en venkelpoeder.
  • Vervang de olie in de wokpan doe een klontje boter en bak de gehaktballen.
  • Snijd de uien fijn, pel de look en plet fijn. Laat meebakken met de balletjes.
  • Dop de tuinbonen dubbel door het vliesje eraf te halen.
  • Doe de tuinbonen samen met de spinazie, de erwtjes en een snuifje peper en zout in de wokpan. Voeg, naar smaak, wat bonenkruid toe. Voeg de pasta en mascarpone toe. Meng alles goed onder elkaar en kruid af met peper en zout.
  • Serveer de pasta met enkele schilfers Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *