Mosselen in een jasje
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 1 st grote selder
- 2 st ui
- 1 teen look
- 200 ml witte wijn
- 400 ml visfumet
- 2 dl room
- 1 st rode paprika
- 1 klontje boter
- preischeuten
- peper, zout, saffraan of kurkuma
Instructies
Mosselen in ganda
- Kook1 kg mosselen met 1 ajuin en 4 stengels selder en eventueel een scheutje witte wijn.
- Haalde mosselen uit de schelp.
- Wikkel elke mossel in een sneetje ganda ham en steek er een prikkertje door.
- Zet dit in de microgolf gedurende 2 minuten of in frituurvet kan ook.
- Serveer op een schotel met een servet onder.
Mosselen in saffraan (of kukuma)
- Kook1 kg mosselen met 1 ajuin en 4 stengels selder en eventueel een scheutje witte wijn.
- Snipper de ajuin fijn en pers het teentje knoflook.
- Snij de paprika in kleine blokjes.
- Doe een klontje boter in de pan en stoof de ajuin tot hij glazig is. Voeg dan de paprika toe en stoof een 3 tal minuten aan.
- Voeg dan de visfumet en de room toe en laat alles inkoken.
- Breng op smaak met peper en zout en voeg de mosselen en saffraan of kurkuma toe.
- Serveer in een glazen kommetje en werk af met wat preischeuten.