Amuze/aperitiefhapje

Mosselen in een jasje

 

Mosselen in een jasje

Gang Amuze
Keuken Belgisch
Porties 8 Personen

Ingrediënten
  

  • 2 kg mosselen
  • 1 st grote selder
  • 2 st ui
  • 1 teen look
  • 200 ml witte wijn
  • 400 ml visfumet
  • 2 dl room
  • 1 st rode paprika
  • 1 klontje boter
  • preischeuten
  • peper, zout, saffraan of kurkuma

Instructies
 

Mosselen in ganda

  • Kook1 kg mosselen met 1 ajuin en 4 stengels selder en eventueel een scheutje witte wijn.
  • Haalde mosselen uit de schelp.
  • Wikkel elke mossel in een sneetje ganda ham en steek er een prikkertje door.
  • Zet dit in de microgolf gedurende 2 minuten of in frituurvet kan ook.
  • Serveer op een schotel met een servet onder.

Mosselen in saffraan (of kukuma)

  • Kook1 kg mosselen met 1 ajuin en 4 stengels selder en eventueel een scheutje witte wijn.
  • Snipper de ajuin fijn en pers het teentje knoflook.
  • Snij de paprika in kleine blokjes.
  • Doe een klontje boter in de pan en stoof de ajuin tot hij glazig is. Voeg dan de paprika toe en stoof een 3 tal minuten aan.
  • Voeg dan de visfumet en de room toe en laat alles inkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg de mosselen en saffraan of kurkuma toe.
  • Serveer in een glazen kommetje en werk af met wat preischeuten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *