Koolhydraatarme Chili Con Carne
Ingrediënten
- 750 gr rundergehakt
- 115 gr tomatenpuree
- 1 st rode ui gesnipperd
- 3 teen look fijn gehakt
- 1.5 el komijnpoeder
- 1.5 el oregano
- 1.5 el gerookte paprikapoeder
- 0.5 tl cayennepeper
- 650 gr tomatenblokjes uit blik
- 1 dl runderbouillon van blokjes
- 320 gr rode kidneybonen
- 1 el peterselie fijn gehakt
- 300 gr bruine rijst
- oliefolie
Instructies
- Verhit de olijfolie in een pot en fruit de ui en look licht bruin aan.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul, voeg de kruiden entomatenpuree toe en laat 2 min mee stoven.
- Voeg de tomatenblokjes, bouillon en afgespoelde bonen toe enbreng op smaak met pezo, laat ongeveer 1 u sudderen.
- Kook de bruine rijst gaar volgens de verpakking.
- Werk af met de gehakte peterselie.
