Koekjestaart met gekonfijte ananas in een glaasje
Ingrediënten
- 4 bol vanille ijs
- enkele blaadjes munt
- 1 st ananas
- 100 gr boter
- 1 dl vloeibare honing
- 1 st citroen geperst
- peper
Voor de koekjestaart
- 10 st petit-beurrekoekjes
- 50 gr melkerijboter
- 50 gr suiker
- 1 st citroen geperst
Instructies
- Schil de ananas, verwijder het harde gedeelte en snijd inblokjes.
- Smelt de boter in een pan en laat bruin worden, bak de ananasin aan en kruid met een beetje zwarte peper, voeg de honingen het citroensap toe en laat zachtjes inkoken enkaramelliseren.
- Smelt de boter voor de koekjestaart, doe de rest in een blenderen maal fijn, doe het mengsel in een kom en voeg degesmolten boter toe en meng alles goed, verdeel over 4glaasjes en laat opstijven, voeg de ananas toe en werk af methet bolletje vanille-ijs en munt.