Nagerechten

Koekjestaart met gekonfijte ananas in een glaasje

Koekjestaart met gekonfijte ananas in een glaasje

Bereidingstijd 5 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 bol vanille ijs
  • enkele blaadjes munt
  • 1 st ananas
  • 100 gr boter
  • 1 dl vloeibare honing
  • 1 st citroen geperst
  • peper

Voor de koekjestaart

  • 10 st petit-beurrekoekjes
  • 50 gr melkerijboter
  • 50 gr suiker
  • 1 st citroen geperst

Instructies
 

  • Schil de ananas, verwijder het harde gedeelte en snijd in
    blokjes.
  • Smelt de boter in een pan en laat bruin worden, bak de ananas
    in aan en kruid met een beetje zwarte peper, voeg de honing
    en het citroensap toe en laat zachtjes inkoken en
    karamelliseren.
  • Smelt de boter voor de koekjestaart, doe de rest in een blender
    en maal fijn, doe het mengsel in een kom en voeg de
    gesmolten boter toe en meng alles goed, verdeel over 4
    glaasjes en laat opstijven, voeg de ananas toe en werk af met
    het bolletje vanille-ijs en munt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *