Kippenbrochetten met avocado caprese
Equipment
- 4 saté stokjes in water dompelen
Ingrediënten
- 500 gr kipfilet in blokjes
- 4 st advocado's
- 15 st kerstomaten
- 300 gr mini mozzarella bolletjes
- 1 teen look
- 2 el honing
- 1 tl bruine suiker
- 6 el witte wijnazijn
- 250 gr pasta naar keuze
- 1 bosje basilicum
- olijfolie, pezo
Instructies
- Mix de basilicum samen met de look en een scheut olijfolie fijn,breng op smaak met pezo.
- Doe de tomaten samen met de mozzarella in een kom en gieter de basilicumolie over, meng goed en zet koel weg.
- Steek de kippenblokjes aan de stokjes en kruid met pezo.
- Gril de saté op de bbq tot ze gaar zijn.
- Verwarm de honing met de suiker en laat een beetje inkoken,zet aan de kant.
- Kook ondertussen de pasta al dente.
- Halveer de avocado’s en verwijder de pit, smeer de binnenkantin met olijfolie en pezo , leg ze met de snijkant enkele min opde bbq.
- Leg de brochetten en de avocado’s op een bord, doe detomaten en mozzarella in de avocado’s en werk af met dehoningsiroop.
- Serveer met de pasta.