BBQ

Kippenbrochetten met avocado caprese

 

Kippenbrochetten met avocado caprese

Bereidingstijd 20 minuten
Gang BBQ
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • 4 saté stokjes in water dompelen

Ingrediënten
  

  • 500 gr kipfilet in blokjes
  • 4 st advocado's
  • 15 st kerstomaten
  • 300 gr mini mozzarella bolletjes
  • 1 teen look
  • 2 el honing
  • 1 tl bruine suiker
  • 6 el witte wijnazijn
  • 250 gr pasta naar keuze
  • 1 bosje basilicum
  • olijfolie, pezo

Instructies
 

  • Mix de basilicum samen met de look en een scheut olijfolie fijn,
    breng op smaak met pezo.
  • Doe de tomaten samen met de mozzarella in een kom en giet
    er de basilicumolie over, meng goed en zet koel weg.
  • Steek de kippenblokjes aan de stokjes en kruid met pezo.
  • Gril de saté op de bbq tot ze gaar zijn.
  • Verwarm de honing met de suiker en laat een beetje inkoken,
    zet aan de kant.
  • Kook ondertussen de pasta al dente.
  • Halveer de avocado’s en verwijder de pit, smeer de binnenkant
    in met olijfolie en pezo , leg ze met de snijkant enkele min op
    de bbq.
  • Leg de brochetten en de avocado’s op een bord, doe de
    tomaten en mozzarella in de avocado’s en werk af met de
    honingsiroop.
  • Serveer met de pasta.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *