Kip - kokos soep
Ingrediënten
- 5 dl kokosmelk
- 6 plak jonge galanga dunne plakjes
- 2 stengel citroengras enkel onderste deel van 3cm, gekneusd
- 5 st bergamotblaadjes vers in 2 gescheurd
- 250 gr kipfilet in kleine plakjes
- 0.75 dl vissaus
- 2 el suiker
- 1.25 dl limoensap
- 1 tl zwarte chilipasta
- 4 el koriander vers, grof gehakt
- 5 st groene Thaise chilipepers
Instructies
- Meng in een grote pan de helft van de kokosmelk met de galanga, citroengras en bergamotblaadjes.
- Breng aan de kook en voeg de kip, vissaus en suiker toe.
- Laat alles sudderen tot de kip gaar.
- Giet er de rest van de kokosmelk bij en breng tegen de kook aan.
- Meng het limoensap met de chilipasta in een terrine en roer er de soep door.
- Garneer met de koriander en chilipepers en dien onmiddellijk op.