Italiaanse mosselsoep met pesto
Ingrediënten
Voor de pesto
- 1 bosje basilicum
- 2 teen look
- 25 gr pijnboompitten
- 25 gr parmazaan kaas gemalen
- 1 dl olijfolie
Voor de soep
- 1 kg mosselen
- 1 st ui fijn gesneden
- 2 stengels bleekselder
- 25 gr boter
- 1 l water
- 2 blokjes visbouillon
- 3 el bloem
- 1 dl room
- 1 el basilicum gehakt
Instructies
- Kook de gewassen mosselen gaar in ca. 5 min. Haal ze uit de schelp en zet opzij.
- Maak de pesto in de cutter of met een staafmixer.
- Smelt de boter in een kookpot en bak hierin de ui en selder in ca. 5 min. glazig niet bruin. Roer de bloem erbij en laat 2 min. zachtjes pruttelen. Voeg al roerend beetje bij beetje het water toe, breng de soepaan de kook.
- Voeg de visbouillonblokjes en wat peper toe.
- Kook de soep op een matig vuur gaar.
- Wanneer de soep gaar is het vuur zeer laag zetten.
- Voeg de mosselen, 1 el pesto per pesoon en de helft van de room toe en verdeel de rest van de room over 4 warme borden, dien de soep onmiddellijk op.