Geroosterde varkenssaté met pittige pindasaus
Ingrediënten
- 2 st uien fijn gesneden
- 1 teen look
- 2 st rode pepers fijn gesneden
- 3 cm gember geschild en geraspt
- 1 tl chilipoeder
- 1 el bruine suiker
- 1 el sojasaus
- 2 dl kokosmelk
- 600 gr varkenshaas in blokjes gesneden
- 5 el pindakaas
- 1 zak kroepoek
- 8 st sateprikkers
Instructies
- Meng de uien, rode chilipeper, gember, de look, chilipoeder, bruine suiker, 1 el sojasaus en de kokosmelk in een grote kom en voeg het varkensvlees toe en meng alles goed om, zet min 1 uur in de koelkast.
- Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenrol en steek ze op de spiesjes.
- Doe de marinade in een steelpan samen met de pindakaas, breng aan de kook en laat even in dikken, mix de saus glad en breng op smaak met pezo.
- Bak ondertussen de satéétjes goudbruin in de pan en serveer met de saus en kroepoek.