Vleesgerechten

Gegrilde kalfskroon met lentegroenten en krieltjes

 

Gegrilde kalfskroon met lentegroenten en krieltjes

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 1.5 kg kalfskroon met been op kamertemperatuur
  • 600 gr krieltjes
  • 3 teen look
  • 1 bussel jonge wortelen
  • 1 bussel groene asperges
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 1 st platte peterselie
  • 1 st courgette
  • 0.5 bussel basilicum
  • 10 gr augurken
  • 10 gr kappertjes
  • 1 el mosterd
  • 2 dl olijfolie
  • 0.5 st citroen
  • 1 busseltje tijm
  • 1 busseltje rozemarijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180°
  • Snijd het vlees tussen het bot in dikke plakken en kruid met zout en peper.
  • Was en kalveer de aardappelen. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Kneus de look en leg bij de aardappelen. Zet de aardappelen in de oven.
  • Was de wortelen en verwijzer het groen. Snijd ze in stukken. Kook ze beetgaar in gezouten water. Haal ze uit het water en leg in ijswater.
  • Maak de asperges schoon en snijd even groot als de wortelen. Kook ze beetgaar. Schep uit het water en leg ze bij de wortelen in het ijswater.
  • Haal de toppen van de boontjes, kook beetgaar. Koel ook in het ijswater.
  • Halveer de courgette en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees en even grote stukken als de wortelen en asperges. Kook de courgette kort en laat afkoelen in het ijswater.
  • Verhit de grillpan op het vuur.
  • Wrijf het vlees in met olijfolie. Kleur het rondom in de grillpan. Draai het vlees tijdens het gillen zodat je een mooi ruitpatroon krijgt.
  • Leg het vlees in een oveschaal en laat 15 min. verder garen in de oven. Draai het vlees na 10 min. om en laat verder garen.
  • Verwarm een scheut olijolie in een pan. Haal de groenten uit het ijswater, laat uitlekken. Stoof in de olijfolie.
  • Haal de aardappelen en het vlees uit de oven. Draai het vlees om en laat rusten.
  • Doe de aardappelen bij de groenten. Voeg een scheutje water toe en laat onder deksel even garen.
  • Hak de blaadjes peterselie en basilicum in de hakmolen. Doe er de augurken, kappertjes en mosterd bij. Mix grof. Giet olijfolie en het sap van de citroen erbij. Proef en kruid met peper en zout.
  • Rits de blaadjes van de tijm en rozemarijn. Hak ze fijn en doe bij de groenten. Kruid met peper en zout.
  • Snijd het vlees in plakjes.
  • Serveer het vlees met de goenten en de salsa verde. Werk af met een snuif grof zout en peper.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *