Nagerechten

Crème brûlée

 

Crème brûlée

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Porties 4 Personen

Equipment

  • 4 vuurvaste schaaltjes of kommetjes

Ingrediënten
  

  • 25 gr vanille puding poeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gr suiker
  • 350 ml volle melk
  • 2 el kandijsuiker
  • 4 st takjes munt
  • enkele blauwe bessen

Instructies
 

  • Los de poeder op in enkele lepels van de koude melk, breng de overschot van de melk, room, suiker en vanillesuiker aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur en git er de poederoplossing door onder voortdurend roeren.
  • Laat nog 1 min zachtjes doorkoken.
  • Verdeel over 4 lage vuurvaste schaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.
  • Strijk de suiker in een dun laagje over de pudding en verwarm met een brandertje.
  • Werk af met de munt en wat blauwe bessen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *