Vleesgerechten

Coq au vin

 

Coq au vin

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 st braadkip in 4 stukken
  • 60 gr gerookte spekblokjes
  • 20 st zilveruitjes
  • 2 st witte selder stengel klein gesneden
  • 200 ml rode wijn
  • 1 teen look
  • 1 blad laurier
  • 2 takjes tijm
  • 4 st jeneverbes
  • 150 gr champignons
  • 1 el peterselie fijn gehakt
  • 300 gr krieltjes in de schil

Instructies
 

  • Bak de spekblokjes aan zonder vetstof.Doe de gesneden groenten en look bij de spekblokjes, bak ze even mee en blus met bouillon en rode wijn. Kruid de stukken kip met pezo en leg ze samen met de laurier, tijm en de jeneverbessen in de pot met de rode wijn.
  • Laat afgedekt 30 min sudderen of tot dat de kip gaar is.
  • Kook ondertussen de gewassen krieltjes gaar in gezouten water.
  • Eventueel de saus binden met bruine roux en op smaak brengen met pezo.
  • Stoof de champignons gaar in boter en voeg bij de kip.
  • Werk af met de peterselie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *