Aardappelsoep met Cornet Oaked
Ingrediënten
- 1 l kippenbouillon van blokjes
- 4 st aaardappel kruimelig, geschild en in blokjes
- 4 st lente-ui grof gesneden
- 4 teen look fijn gehakt
- 120 gr champignons in dunne plakken
- 4 st rauwe ham fijne sneden
- 2 el zure room
- 100 ml cornet smoked
- 2 el bieslook fijn gesneden
- bakboter, pezo
Instructies
- Verhit een klontje boter in een pot en fruit de lente-ui en de look aan, voeg de aardappelen toe en laat mee stoven.
- Bevochtig met 1 liter bouillon, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min sudderen.
- Schep de zure room er bij en mix de soep glad, breng op smaak met pezo, schenk het bier er bij en warm de soep nog even op.
- Bak ondertussen de champignons goudbruin aan in een pan met boter, en rooster de ham krokant in een pan zonder vetstof.
- Serveer de soep in warme kommen en werk af met de champignons, ham en bieslook.