Soepen

Aardappelsoep met Cornet Oaked

 

Aardappelsoep met Cornet Oaked

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 l kippenbouillon van blokjes
  • 4 st aaardappel kruimelig, geschild en in blokjes
  • 4 st lente-ui grof gesneden
  • 4 teen look fijn gehakt
  • 120 gr champignons in dunne plakken
  • 4 st rauwe ham fijne sneden
  • 2 el zure room
  • 100 ml cornet smoked
  • 2 el bieslook fijn gesneden
  • bakboter, pezo

Instructies
 

  • Verhit een klontje boter in een pot en fruit de lente-ui en de look aan, voeg de aardappelen toe en laat mee stoven.
  • Bevochtig met 1 liter bouillon, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 min sudderen.
  • Schep de zure room er bij en mix de soep glad, breng op smaak met pezo, schenk het bier er bij en warm de soep nog even op.
  • Bak ondertussen de champignons goudbruin aan in een pan met boter, en rooster de ham krokant in een pan zonder vetstof.
  • Serveer de soep in warme kommen en werk af met de champignons, ham en bieslook.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *