Voorgerechten

Geroosterde varkenssaté met pittige pindasaus

 

Geroosterde varkenssaté met pittige pindasaus

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 10 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Chinese
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 st uien fijn gesneden
  • 1 teen look
  • 2 st rode pepers fijn gesneden
  • 3 cm gember geschild en geraspt
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el sojasaus
  • 2 dl kokosmelk
  • 600 gr varkenshaas in blokjes gesneden
  • 5 el pindakaas
  • 1 zak kroepoek
  • 8 st sateprikkers

Instructies
 

  • Meng de uien, rode chilipeper, gember, de look, chilipoeder, bruine suiker, 1 el sojasaus en de kokosmelk in een grote kom en voeg het varkensvlees toe en meng alles goed om, zet min 1 uur in de koelkast.
  • Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenrol en steek ze op de spiesjes.
  • Doe de marinade in een steelpan samen met de pindakaas, breng aan de kook en laat even in dikken, mix de saus glad en breng op smaak met pezo.
  • Bak ondertussen de satéétjes goudbruin in de pan en serveer met de saus en kroepoek.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *