Vleesgerechten

Beef Teriyaki

 

Beef Teriyaki

Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr japanse soba noedels
  • 500 gr malse biefstuk
  • 2 teen look geperst
  • 1 st ui dunne halve ringen
  • 1 st rode parika dunne reepjes
  • 150 gr peultjes
  • 150 gr champignons dunne plakjes
  • 2 st lente ui in kleine ringen
  • zonnebloemolie

Voor de teriyakisaus

  • 75 ml sojasaus
  • 25 ml water
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el honing
  • 2 el maizena oplossen in water
  • 0.5 el verse gember geraspt
  • 2 tl geroosterde sesamolie

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten ( m.u.v de maizena ) voor de teriyakisaus tot een glad mengsel in een grote kom.
  • Snijd de biefstuk in reepjes en voeg bij de saus, goed mengen en laat 1 uur trekken op een koele plaats.
  • Verhit in een wok een beetje olie en fruit er de ui en look kort aan.
  • Voeg de peultjes, champignons en de paprika toe en wok kort mee.
  • Schep de biefstuk uit de marinade, verhit in een andere pan een klein beetje olie en bak de biefstuk op een hoog vuur kort bruin aan ( niet te lang want het vlees mag nog rosé zijn )voeg de rest van de marinade toe en kook even mee, voeg dan de opgeloste maizena toe en laat de saus even indikken.
  • Voeg de groenten bij het vlees en goed mengen, breng eventueel op smaak met pezo.
  • Kook op het einde de noedels gaar zoals op de verpakking en laat goed uitlekken.
  • Bedek de boden van een warm diep bord met de noedels en verdeel er de beef teriyaki over en werk af met de gesneden lente-ui

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *