Zalm in bladerdeeg
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 400 gr zalmfilet
- 2 sneedjes gerookte zalm
- 1 st ei
- 1 potje zure room
- 4 el mayonaise
- 1 el mosterd
- dille fijn gesneden
- peterselie fijn gehakt
- tuinkers
- olijfolie, pezo
Instructies
- snij het bladerdeeg in 8snij de zalm in staafjeswikkel elk staafje in een beetje gerookte zalm en leg op een punt bladerdeegrol op tot een worstenbroodje met de punt naar benedenleg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapierkluts een eibestrijk elk zalmbroodje met het eiermengsel en bestrooi met wat peper en een weinig zoutbak de zalmbroodjes 25 min in een voorverwarmde oven op 200°Cmeng intussen de zure room met de mayonaise, de kruiden, een beetje mosterd, peper, zout en een scheutje olijfolieserveer deze dressing bij de zalm in bladerdeeg en leg er wat tuinkers naast.