Visgerechten Voorgerechten

Zalm carpaccio met dille-olie en krokante kappertjes

 

Zalm carpaccio met dille-olie en krokante kappertjes

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Scandinavisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr zalm haasje
  • 1 st rode ui
  • 4 el appleazijn
  • 80 gr kappertjes
  • 8 el zonnebloemolie
  • 1 st limoen sap
  • 1 bosje dille
  • 8 st knackebrod
  • 4 el zure room
  • pezo

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in flinterdunne ringetjes, meng deze in een kom met de appelazijn, zet weg tot gebruik.
  • Laat de kappertjes goed uitlekken, verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een pan en bak de kappertjes in een min of 5 licht krokant.
  • Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de helft van de dille fijn ( niet hakken )en meng met 8 el zonnebloemolie en het sap van de limoen, breng goed op smaak met pezo.
  • Breng eveneens de zure room op smaak met pezo.
  • Snijd het zalmhaasje in flinterdunne plakjes, leg naast elkaar op een bord, verdeel er de dille-olie over, de rode ui , de krokante kappertjes en enkele dotjes zure room.
  • Werk af met de takjes dille en geef er het knackebrod bij.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *