Zalm carpaccio met dille-olie en krokante kappertjes
Ingrediënten
- 400 gr zalm haasje
- 1 st rode ui
- 4 el appleazijn
- 80 gr kappertjes
- 8 el zonnebloemolie
- 1 st limoen sap
- 1 bosje dille
- 8 st knackebrod
- 4 el zure room
- pezo
Instructies
- Snijd de rode ui in flinterdunne ringetjes, meng deze in een kom met de appelazijn, zet weg tot gebruik.
- Laat de kappertjes goed uitlekken, verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een pan en bak de kappertjes in een min of 5 licht krokant.
- Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de helft van de dille fijn ( niet hakken )en meng met 8 el zonnebloemolie en het sap van de limoen, breng goed op smaak met pezo.
- Breng eveneens de zure room op smaak met pezo.
- Snijd het zalmhaasje in flinterdunne plakjes, leg naast elkaar op een bord, verdeel er de dille-olie over, de rode ui , de krokante kappertjes en enkele dotjes zure room.
- Werk af met de takjes dille en geef er het knackebrod bij.