Vleesgerechten

Feestelijk grillen

 

Feestelijk grillen

Voorbereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Equipment

  • 1 teppanyaki

Ingrediënten
  

Vlees

  • 200 gr kipfilet
  • 200 gr rundfilet
  • 200 gr varkensfilet
  • 200 gr chipolata
  • 200 gr gehakt voor balletjes in spek
  • 4 lapjes ontbijtspek
  • paneermeel, paprikapoeder, melkerijboter en stokbrood

Aardappel sla

  • 375 gr krielaardappelen
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1 el mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 st sjalot fijn gehakt
  • 2 st lente ui in ringen
  • 1 el bladpeterselie fijn gehakt
  • 0.5 el bieslook fij gehakt
  • 0.5 kl dille fijn gehakt
  • pezo

Witte kool sla

  • 1 kg witte kool geraspt
  • 200 gr wortelen geraspt
  • 1 st sinaasappel in partjes, vlies verwijderen
  • 50 gr walnoten fijn gehakt
  • 50 st gedroogde abrikozen fijn gesneden
  • 2 el maisolie
  • 1 el witte wijn azijn
  • pezo

Groene boontjes sla

  • 400 gr boontjes gekookt al dente
  • 1 st rode ui in ringen
  • 1 teen look geperst
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijn azijn
  • 2 el droge geroosterde nootjes
  • pezo

Tomaten sla

  • 1 kg mini trostomaten in 2 gesneden
  • 1 tl oregano
  • 6 el olijfolie
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1 teen look geperst
  • pezo

Witloof sla

  • 400 gr witloof fijn gesneden
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl curry poeder
  • 1 st rode appel niet geschild in blokjes
  • 10 st rozijnen
  • citroensap, pezo

Looksaus

  • 8 el mayonaise
  • 4 el volle yoghurt
  • 0.5 el bieslook gehakt
  • 3 teen look heel fijn gehakt
  • pezo

Cocktailsaus

  • 6 el mayonaise
  • 4 el volle yoghurt
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 kl cognac
  • snuifje cayennepeper
  • pezo

Currysaus

  • 8 el mayonaise
  • 4 el volle yoghurt
  • 0.5 el curry poeder
  • pezo

Instructies
 

Vlees

  • Voeg paneermeel, paprikapoeder toe aan het gehakt, rol enkele balletjes en omwikkel met het spek.
  • Schik het vlees mooi op een schotel

Aardappel sla

  • Kook de ongeschilde aardappelen gaar in gezouten water. Snijd de aardappelen in 2. Meng de gehakte kruiden met de azijn en olie en breng op smaak met pezo. Meng de vinaigrette onder de lauwe aardappel

Witte kool sla

  • Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met pezo

Groene boontjes sla

  • Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met pezo

Tomaten sla

  • Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met pezo

Witloof sla

  • Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met pezo.

Sausen

  • Meng alle ingrediënten per saus in een geschikte kom.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *