Vleesgerechten

Varkensstoofpotje met Rodenbach Fruitage

 

Varkensstoofpotje met Rodenbach Fruitage

Bereidingstijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr zilveruitjes gepeld
  • 1 kg mager varkensstoofvlees in blokjes
  • 3 el bruine maizena express
  • 25 cl rodenbach fruitage
  • 400 ml rundsfond
  • 3 el mosterd
  • 1 el luikse stroop
  • 2 st laurierblaadjes
  • 1 bosje tijm
  • 400 gr kriel aardappelen geschild
  • 2 st wortelen dikke schijven
  • bakboter, pezo

Instructies
 

  • Smelt een klont boter in een grote pot en bak het vlees rondom bruin, voeg de zilveruitjes toe.
  • Doe het bier samen met de fond in een steelpan en en warm een beetje op, giet het bij het vlees, voeg de mosterd, Luikse siroop, laurieren enkele takjes tijm toe, dek de pot af met een deksel en laat ongeveer 1u sudderen onder af en toe roeren.
  • Voeg de laatste 20 min de aardappelen en wortelen toe en laat mee sudderen.
  • Breng op smaak en bind de saus met de bruine maizena express.
  • Serveer in warme diepe borden en werk af met wat tijm.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *